Caroline Van zalf naar saus….

Ruim vijfentwintig jaar was ik werkzaam in de gezondheidszorg als ziekenhuis-apothekersassistente. Toen begon het te kriebelen om iets heel anders te gaan doen. Omdat koken altijd al een grote hobby was, ben ik gestart met de koksopleiding in Nieuwegein. Eén dag per week weer naar school, een combinatie van praktijk en theorie. Het bereiden van een saus heeft veel raakvlakken met het maken van een zalf of crème, alleen die proef je niet! Het in 2008 behaalde diploma was de kroon op mijn werk.

Nu was ik kok, maar zonder ervaring. Daarom was ik blij dat ik bij Hotel Restaurant Rust Even mocht komen werken om ervaring op te doen. Dit heb ik twee jaar naast mijn ziekenhuiswerk gedaan en toen werd het tijd om te gaan kiezen. Mijn baan als apothekersassistent en als kok bij Rust Even heb ik opgezegd om nu fulltime als thuiskok te starten. Klaar voor een nieuwe uitdaging: mijn eigen bedrijf.

Eenvoudig, smaakvol en duurzaam koken heeft mijn voorkeur. Daarom maak ik veelal gebruik van biologische en seizoensgebonden producten zonder kunstmatige toevoegingen, want dat is de basis voor een pure smaak! Ik wil het u graag laten proeven, hopelijk tot ziens in uw keuken!

Caroline Zwaneveld
 
Follow me on Twitter